Jourvecka med lite segling

Denna vecka har jag jour på jobbet och vi kan inte vara ute hela helgen. På torsdagen som är kristihimmelsfärd så åker vi ut till vår lilla vik nära Drottningholm för lite avkoppling och fix. Ewa ordnar med gardiner och jag försöker få ordning på pentrypumpen till sjövattnet. Den är gammal och fästena trasiga. Den hänger i slangarna och startar av sig själv lite då och då.

Jag har köpt en riktigt bra tryckvattenpump, Johnson Aqua Jet. Svår att få tag i då den tydligen är restad från leverantören men jag får köpa skyltexet på Martec i Solna.

Jag har valt att sätta balofixkranar till alla tappställen och använder en tappfördelare från Biltema.

 

 

Först så är den som den gamla att den startar lite då och då, men det upphör då man fått ur all luft. När pumpen är klar så upptäcker jag läckage från kranen i pentryt. Det får bli två nya kranar från Bryggan. De har två ex kvar av en äldre modell som passar perfekt i vårt pentry.

Efter att ha fått sjövattnet att fungera så visar det sig att även färskvattenpumpen behöver bytas. Det får bli en lika dan. Den gamla hade tillverkningsdatun 1994 och var en Shurflow. Den var väl bra ändå om den gått i 22 år.

_______________________________________________________________

Lördag

Hade lite jourjobb per telefon i natt men nu är det en strålande morgon. Dagen kommer visa sig bli varm med upp till 22°. Vi fixar lite i båten och sticker sedan ut för lite segling. Vi går inte så långt ifall jag får mera jourjobb.

Vi får fin segling till en svajvik på östra sidan av Svartsjölandet. Middag i sittbrunnen för första gången i år.

Lite telefonsupport till kund i Veddesta men vi beslutar att sova över då vi har det så fint.

 

________________________________________________________________

söndag

Svag vind men soligt och varmt. Jag tar fram den gamla genuan som följde med köpet. Det visar sig vara en radialskuren dacron-genua från Rebellsegel. Tidigt 90-tal förmodligen. Efter lite justeringar av skotpunkerna så drar den fint. Vi går inte så högt men vi gör ändå över 5 knop. Om vinden skulle öka till uppemot 5-6m/s så får vi nog rulla in. Den tål nog inte det.

Väl i hamn byter vi till baks till focken som säkert passar bäst till nästa helg…