Bergkvara

söndag

I dag skall vi gå till Bergkvara. Prognosen spår väst 5m/s. Björn som har haft besättningsbyte nu när Sissi kommit väljer att ligga kvar. Han spår väst 6-10.

Vi tankar på vägen ut och tjejen på macken har hört väst 6-11. Jag ser att Ewa lyssnar oroligt.

Vi får SV 2-5 till att börja med. En större Hanse hissar på samtidigt och vi får lite att jämföra oss med. Vi seglar smartare och går in mot fastlandet där vinden går mer på väst så vi kan gå rakare mot målet. Nere vid Ekenäs går vi långt in i ett motvrid och får till slut VNV och kan släppa på skoten. Vi ser Hansen långt efter. Linjett – Hanse 1-0.

Vi kommer till Bergkvara vid 14-tiden och båten bredvid blir sur då vi lägger till och använder samma boj som de!!?? “Det finns lediga bojar i hamnen”. Till kvällen ligger det två båtar på de flesta bojar och är ganska fullt.

Tidig lax-middag och därefter minigolf-match

IMG_0341

IMG_0342

Fin kväll. Lugnt och stilla.