Snurr-kryss till Lökaö

.

torsdag

I dag skall vinden bli sydlig och vi räknar med att få sträck och halvvind till Möja-trakten. Så blev det inte. Vinden varierar mellan No och So. Och det gör den med några minuters intervall ibland. Så det blir kryss genom Lindalssundet och i stort sett hela vägen till Möja-skärgården. Vindstyrkan var det ända som meteorologerna hade rätt på i dag 3-5 m/s.

Nåväl, det var ändå fin segling. Vi tar hamn på Lökaö och får hjälp från båtgranne med förtamparna. Han var mest orolig att vi skulle lägga oss bredvid hans båt, för han väntade sju båtar till för midsommarfirande. -“Vi är alltid här på midsommar” sa han.

Ewa värmer paj till middag och sedan tar vi en kort promenad på berget så hon får mjuka upp sitt nyopererade knä. Knäprotes, precis som skepparn. Men det verkar fungera bra.

Till kvällen kommer det in lite motorbåtar på babordssidan, med ledsna barn 😩.