+0,1 knop?

.
söndag

Drevets gummitätning i botten är i dåligt skick. Jag har alltid tidigare gjort min egen gummitätning av en bit armerad gummiduk. Med dessa mått går det precis att kränga den över ett Yanmar SD20-drev. Sedan får man limma den med Sikaflex eller kontaktlim.

Jag har sett på flera Linjetter på Rosätra och nu senast på en Elan 310 som ligger bakom mig på varvet hur man kan slippa gummitätningen. Man plastar igen hålet med så lite marginal som möjligt till drevet.

Sä här gjorde jag

Först mallade jag av drevets form på masonit. Sedan tog jag en mellaminskiva som jag

 

vaxade

och lade släppmedel på.

Klippte till 6 bitar av 300g matta. Och plastade med vanlig polyester. Detta ger ca 1,5mm tjocklek

När plasten härdat så överförde jag mallarna från masoniten till plasten

Jag delade plasten i två delar och passade in runt drevet med 5-6mm mariginal vilket är lite mer än vad jag mätt på andra båtar och fäster med små skruvar

Det får inte vara så tajt så att drevet slår i platkanten när det vibrerar. Sedan blandar jag lite polyester med härdare och tillsätter West System Limpulver. Lägger på lite polyester på plastbitarnas ytterkanter och skruvar fast bitarna igen.

Efter härdning skall jag spackla kanterna på plastskivorna.

Kommer detta ge någon fartökning? Troligen inte, men man slipper gummitätningen som åldras och behöver bytas ibland.