Amerona i skärgården dag 3

Söndag

I dag skall vi segla ner till Småängsviken där vi hyrt en plats under tre veckor. Före frukost tar Ewa ett dopp. Hennes andra i år, trots endast 16°.

Vi går för motor ner genom fladerna vid Lådna. Sedan hissar vi på och får slör och läns ner över Kanholmsfjärden. Där tar jag fram ”Polacken” vår Code-1 (Numera vet vi emellertid att den inte kommer från Polen).

Jag har märkt en del problem med Karver-rullen redan under förra säsongen. Den rullar ofta ut sig själv. Spärren låser inte.  Efter lunch-stopp i Kryssarklubben hamn Norrviken fortsätter vi söderut med Code-1 uppe. Jag mixtrar mer med rullen och inser att något gått sönder. Se mer i senare inlägg.

Vi konstaterar att vi har många nya intryck efter tre dagar. Det är tillfredställande att segla och navigera i skärgården och att finna nya vägar och fina vikar. 

Vi kommer till Småängsviken vid 17-tiden och finner vår plats. Hamnen har bra skydd och här ligger många båtar. Efter kontakt med hamnkaptenen så får vi tag på en nyckel till vägbommen. Vi blir hämtade med bil någon timme senare för hemfärd.