Amerona seglar i skärgården – dag 1 och 2

.
fredag

För att få lite mer tid att segla i skärgården så har vi letat efter en plats i Stockholms Skärgård. Vi kontaktade några olika varv och fick napp i Småängsviken till bra pris.

Att bara ta sig ut genom Stockholm kräver en hel del planering för att det skall gå smidigt. Jag skrev därför in alla brotider i ett Excel-ark. Så här ser det ut på en fredag. De röda tiderna är broarnas “Stopp-tider” då de inte öppnas p.g.a trafiken. Man kan således bara åka 09, 10 eller 11. 12 är tveksamt. Om slussningen blir försenad blir man fast vid Danviksbron i 4 timmar. Hemskt!

Ewa kunde komma ifrån vid 14:30 och jag var ledig hela fredagen. Jag kunde gått på förmiddagen och Ewa anslutit vid Nacka Strand, men för att inte stressa så bestämde vi att gå under Nockebybron 19:00. Sedan får man köra i 3,7knop för att det skall ta 1,5 timme till Liljeholmsbron. Det går inte att hinna på 25 minuter med en segelbåt.

21:30 kommer vi således ut vid Danvikstull och har nu ytterligare 2 timmars motorgång till Vaxholm där vi svajankrar i en vik.


lördag

Vi vaknar till “Ring så spelar vi” och äter frukost i sittbrunnen. Vi kommer på att vi inte tömt toa-tanken på flera veckor och jag kollar därför på Transportstyrelsens hemsida var närmsta tömningsstation finns.

KATASTROF!

Alla stationer längs vår väg är ur funktion!

Vi tvingas därför göra som man gjorde förr… 🙁

Vi får fin kryss med lite skiftande vindriktningar ut till Lådna där vi hittar ett eget berg.